• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Turnkampioene Douglas werd ook misbruikt en biedt excuses aan

  Gabby Douglas won in haar carrière drie keer olympisch goud.

  Olympisch turnkampioene Gabby Douglas is ook naar buiten gekomen dat ze misbruikt is door de voormalige Amerikaanse teamarts Larry Nassar. Eerder hadden haar teamgenotes Aly Raisman en McKayla Maroney dat al gedaan. Douglas bood ook haar excuses aan aan haar teammaats na een ongepaste opmerking op Twitter.

  Gabby Douglas maakte deel uit van het Amerikaanse turnteam op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Daar won ze twee keer goud: de allroundcompetitie en de teamcompetitie. Ook in Rio stond ze op de hoogste podiumtrede met het team.

  Vorige week kreeg Douglas heel wat kritiek, nadat ze op Twitter had geschreven dat het de verantwoordelijkheid is van vrouwen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen door gepaste kleding te dragen.

  In een bericht op Instagram bood ze nu haar excuses aan voor die opmerking en voegde er meteen aan toe dat ook zij was misbruikt door de teamarts. "We zijn jarenlang geconditioneerd om te zwijgen over heel pijnlijke ervaringen", schreef Douglas.

  Larry Nassar is de voormalige teamarts van de Amerikaanse turnploeg. Hij werd in 2015 na bijna 20 jaar dienstverband bij de turnbond ontslagen. De 54-jarige Nassar zit vast op verdenking van misbruik en bezit van kinderporno en werd al aangeklaagd door (ex-)turnsters Aly Raisman en McKayla Maroney.

  De tweet die Douglas verwijderde