• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stalt PSG binnenkort enkele spelers bij Eupen? "Er is nog niets getekend"

  Claude Makélélé coachte afgelopen zijn 1e wedstrijd in de Jupiler Pro League.

  KAS Eupen heeft dinsdag een delegatie uit Paris Saint-Germain ontvangen. Maar een officiële samenwerking tussen beide clubs is er (nog) niet. "We willen onze vrijheid behouden naar andere clubs toe", verklaarde de club via een persbericht.

  De afgelopen dagen werd er gespeculeerd over een mogelijke samenwerking tussen Eupen en PSG. De Franse landskampioen zoekt naar een "satellietclub" waar de club zijn jonge spelers meer speeltijd kan gunnen.

  Eupen ontving dit weekend een delegatie uit Parijs. Daarbij ook de baas van het Parijse opleidingscentrum, Jean-François Pien, en de sportdirecteur, Luis Fernandez, die sprak over een mogelijke samenwerking tussen beide clubs.

  "Die informatie is correct, maar het is niet uitzonderlijk", verklaart de club. "KAS Eupen heeft uitstekende relaties met de Parijse club, net als met andere clubs."

  Maar concreet is de samenwerking nog niet. "Er is geen contractuele samenwerking of verbintenis van welke aard dan ook. KAS Eupen wil zijn vrijheid behouden, maar wil ook zijn sportieve en economische doelen bereiken door te profiteren van de uitstekende contacten die het tot nu toe heeft gehad."

  Fernandez verklaarde dat ze niet enkel kwamen om de wedstrijd te zien, maar dat er toch nog niets getekend is.

  "Eupen is een interessante club en we hebben genoten van wat we zagen: een leuke club in een stad van 20.000 inwoners, met een leuk stadion en een goede sfeer. Dit bezoek zal aanleiding geven tot een discussie binnen onze club", besluit hij.

  Dubbele link tussen Eupen en PSG

  Rode Lantaarn KAS Eupen speelde afgelopen weekend tegen Antwerp zijn eerste match onder de nieuwe trainer Claude Makélélé (0-1). Met de komst van Makélélé is er, naast de Qatarese investeerders die beide clubs hebben, een extra link tussen Eupen en PSG. Makélélé sloot zijn carrière af bij PSG en behaalde er nog de Franse beker.