• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Renner krijgt profcontract dankzij sterke prestaties... op de rollen

  Met Zwift kan je virtueel koersen tegen andere gebruikers.

  De Nieuw-Zeelander Ollie Jones heeft op een wel heel unieke manier zijn profdroom waargemaakt. Hij won een online wielerwedstrijd op Zwift, georganiseerd door Dimension Data.

  Met het computerprogramma Zwift kan je op een hometrainer of op de rollen fietsen tegen sportievelingen van overal ter wereld. Dimension Data organiseerde zo'n virtuele wedstrijd en nodigde de beste 3 renners uit voor een trainingskamp met onder meer Mark Cavendish.

  Uiteindelijk kwam de Nieuw-Zeelander Ollie Jones als winnaar uit de bus. Zijn prijs: een profcontract bij de opleidingsploeg van Dimension Data. "Zeggen dat dit een droom is die uitkomt, is het understatement van het jaar", reageert de 21-jarige Jones. "Deze ervaring verandert mijn hele leven. Ik ben klaar voor de uitdaging als wielerprof."

  Amerikaanse deed het Ollie Jones voor

  Ollie Jones is niet de eerste renner die een profcontract verzilvert op de "hometrainer". De Amerikaanse Leah Thorvilson werd vorig jaar boven 1.200 andere rensters verkozen voor een plaatsje bij Canyon/SRAM. Zo werd Thorvilson enkele maanden geleden nog 36e in de Lotto Belgium Tour.

  Zwift maakte de winnaar bekend op Twitter