• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rakitic: "Als ik kon, dan zou ik mijn WK-ticket aan Buffon geven"

  Buffon kondigde na de verloren barragematch zijn afscheid bij Italië aan.

  Groep D serveert met Juventus-Barcelona vanavond een zeer aantrekkelijke affiche in de Champions League. Op zijn persbabbel was Barça-middenvelder Ivan Rakitic opvallend lief voor Juve-doelman Gianluigi Buffon. "Hij is echt uniek."

  "Geef een kind pen en papier, en hij zet Buffon in doel"

  Ivan Rakitic kon zich met Kroatië in de barrages plaatsen voor het WK, Italië struikelde over Zweden. Op de gebruikelijke persbabbel daags voor de match wilden enkele journalisten van Rakitic weten waar het was misgegaan bij Italië.

  "Ik denk niet dat ik iets over voetbal kan uitleggen aan Buffon", zei Rakitic over de Italiaanse doelman, die zijn afscheid bij de Squadra aankondigde na de niet-kwalificatie voor het WK.

  "Als ik kon, dan zou ik mijn WK-ticket aan Buffon geven. Hij is echt wel uniek. Als je een kind pen en papier geeft om een elftal samen te stellen, dan zet hij Buffon altijd in doel."

  "Ik heb de beelden van een huilende Buffon na de match tegen Zweden gezien. Voor welke ploeg je dan ook speelt, je hebt de neiging om op zo'n moment dicht bij hem te zijn. Het is echt jammer dat zo'n speler niet de kans krijgt om een laatste WK te spelen."

  Buffon: "Jouw woorden zijn een geweldig geschenk"

  Op zijn Twitter-pagina reageerde Gianluigi Buffon op de woorden van Ivan Rakitic. "Als keeper kan ik nog een tijdje spelen, maar het is geen goed idee om jou te vervangen op het Kroatische middenveld. Dat zeg ik voor jullie eigen goed."

  "Maar jouw woorden zijn een geweldig geschenk. Mijn truitje wacht op jou", schreef de Italiaanse legende.

  Tweets over het liefdesverhaal tussen Rakitic en Buffon