• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Julien Watrin: "Ik vermoed dat ik op de horden meer kan bereiken"

  Julien Watrin werkte zich in het zweet in Lanzarote.

  Julien Watrin staat op een kruispunt in zijn carrière. De atleet besliste na de zomer om over te schakelen naar de 400 meter horden. "Als ik het technisch onder de knie krijg, moet ik op wereldniveau kunnen presteren. Maar ik blijf lid van de aflossingsploeg."

  "Eigenlijk dacht ik al een jaar geleden aan een switch naar de 400 meter horden", bekent Julien Watrin op de BOIC-stage in Lanzarote. "Ik vermoed dat ik er meer kan bereiken dan op de 400 meter."

  Watrin, die bij de jeugd medailles behaalde op de sprintnummers, mikt hoog op de horden, maar moet ook geduld hebben. "Nu volgt een overgangsperiode, want ik moet mijn loopstijl veranderen."

  "Als ik het technisch onder de knie krijg, moet ik op wereldniveau kunnen presteren. En dan mik ik op het BR van Marc Dollendorf (48"91) uit 1996." Een tijd onder de 49 seconden was goed voor een finaleplaats op het WK atletiek in Londen afgelopen zomer.

  "Ik blijf lid van de aflossingsploeg"

  Watrin verliet ook de stal van Jacques Borlée en werkt nu samen met coaches Jonathan Nsenga en François Gourmet. "Onze visies liepen uiteen, maar ik blijf lid van de aflossingsploeg op de 4x400 meter."

  "Ik wil op de 400 meter in de buurt van de 45"00 lopen, want dat is nodig om beter te worden op de horden. Als ik individueel presteer in mijn nieuwe discipline, dan zal dat ook goed zijn voor de estafette."

  Watrin maakte al enkele jaren deel uit van de aflossingsploeg. Hij werd in 2016 met de drie broers Borlée Europees kampioen in Amsterdam en was ook startloper toen België vierde eindigde in de olympische finale in Rio.