• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hermans: "Gevechtstechnieken om middernacht, trektocht om 5u 's ochtends"

  Ben Hermans heeft twee nachten gepiekerd over zijn keuze.

  Ben Hermans is bij de procontinentale wielerformatie Israel Cycling Academy begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Hij wordt er gebombardeerd tot kopman. Zijn eerste stage bij de Israëliërs zal hij alvast niet snel vergeten. "Het was goed voor de sfeer."

  Hermans: "Waar kan ik uitkomen nu ik mijn kans mag gaan?"

  Ben Hermans trok op het einde van het seizoen de deur bij BMC toe. Hij is een van de 10 nieuwkomers bij Israel Cycling Academy, waar hij zijn kans mag gaan als kopman. Een mooie kans, zeker omdat zijn ploeg waarschijnlijk een wildcard krijgt voor de Giro, die in Israël start.

  "Ik zal kopman zijn in de bergen en misschien voor het klassement", vertelt Hermans. "Het is een hele mooie kans. Nu heb ik geen excuses meer, maar ik voel nog geen druk. Dat zal pas komen als ik in mijn eerste vier of vijf maanden geen goed resultaat kan rijden."

  "Het was een moeilijke keuze om BMC te verlaten. Ik heb twee nachten niet geslapen, maar ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik wil weten weten waar ik kan uitkomen als ik mijn eigen kans mag gaan."

  "Uiteindelijk heeft de visie van de ploeg me overtuigd en het programma dat ze me konden aanbieden. Ik rijd nu enkele kleinere koersen, waar ik echt veel kans maak."

  Hermans heeft een opmerkelijke eerste stage achter de rug

  Hermans heeft ondertussen zijn eerste stage achter de rug in Israël en die zal hij niet snel vergeten. "We hebben veel gedaan: teambuilding, wandelen, de Oude Stad verkennen, ..."

  "We hebben ook twee dagen survival gedaan. Om middernacht werden we dan wakker geschud om Israëlische gevechtstechnieken te leren. Dat was echt om ons moe te krijgen. Om 4 uur werden we opnieuw wakker gemaakt, want om 5 uur moesten we weer op pad. Het was goed voor de sfeer en om elkaar te leren kennen."

  "Ik ben voorlopig aangenaam verrast over Israël. Je ziet de westerse invloeden. Ik heb niets gemerkt van onveiligheid. Iedereen zal aangenaam verrast zijn bij de Giro-start."

  Een impressie van het trainingskamp (in het Spaans)

  Bekijk hier enkele foto's van de stage