• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Daviscup-Belgen zijn klaar voor de finale: "Het wordt één groot feest"

  Goffin (rechts) trainde gisteren een eerste keer in Lille.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Goffin (rechts) trainde gisteren een eerste keer in Lille.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  David Goffin heeft gisteren een eerste keer getraind in Rijsel, waar vanaf vrijdag de finale van de Daviscup tussen Frankrijk en België wordt gespeeld. Onze nummer 1 wil, na zijn indrukwekkende Masters, opnieuw schitteren. "De omstandigheden zijn top." Ook de andere Belgen kijken uit naar het weekend.

  Goffin: "We zijn allemaal wat sterker dan twee jaar geleden"

  Goffin (ATP-7) heeft niet lang kunnen rusten na zijn verloren finale in Londen. "Ik heb één dagje niets gedaan na de Masters, maar daarna ben ik toch zo snel mogelijk naar hier gekomen. Het heeft me goed gedaan om mijn ploegmakkers en de coaches terug te zien."

  "Vandaag (dinsdag, red) heb ik een eerste keer getraind en de Franse spelers kwamen me feliciteren met mijn prestaties op de Masters. We komen uiteraard heel goed overeen en de sfeer tussen de twee landen is goed."

  Wat denkt Goffin van het indrukwekkende stadion in Rijsel? "De omstandigheden zijn top. Ik dacht eerst dat het wat koud zou zijn, maar de organisatie heeft heel goed werk geleverd. Het is één van de beste indoorcourts waar ik ooit op speelde. Alles is aanwezig om er een fantastisch weekend van te maken."

  Is het verschil groot met twee jaar geleden, toen België de finale verloor van Groot-Brittannië? "We zijn hier met ongeveer dezelfde groep, maar ik denk dat we allemaal wat sterker zijn dan twee jaar geleden. Elke speler is positief geëvolueerd. We zullen er alles aan doen om onszelf te overstijgen en er een prachtig weekend van te maken."

  Darcis: "Het wordt dit weekend één groot feest"

  • Steve Darcis (ATP-76): "De druk zal enorm zijn en er zal heel veel volk zijn. Maar het is voor deze momenten dat we tennis spelen. Het wordt dit weekend één groot feest. Na Antwerpen heb ik niet meer gespeeld door pijn aan mijn elleboog. Ik heb me goed laten verzorgen en ben er klaar voor. Ik voel me goed en heb geen twijfels meer."
  • Ruben Bemelmans (ATP-118): "De baan is top en er kan veel snelheid gemaakt worden. Voor onze speelstijl is dat een voordeel. De Fransen hebben gezien waartoe Goffin in staat is, maar toch blijven ze favoriet en dat weten ze ook. Ze hebben een bredere kern in het enkel- en het dubbelspel."
  • Arthur De Greef (ATP-181): "Alles is hier 4x groter dan gewoonlijk. Zo'n stadion heb ik nog nooit gezien, toch niet om zelf in te tennissen. Ik voel me goed en heb goed getraind. De Fransen hebben twee à drie weken niet gespeeld, Goffin wel. Op dat vlak hebben we dus een klein voordeel."