• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp: "Gheysens en D'Onofrio bevestigen hun engagement"

  Zaterdag wordt de nieuwe tribune op de Bosuil ingehuldigd.

  Antwerp is bezig aan een sterk eerste seizoen in de 1A. Dat succes wil de club bestendigen, ook al wordt eigenaar Paul Gheysens in verband gebracht met Anderlecht. "We willen stap voor stap de club verder uitbouwen", klinkt het in een mededeling bij Antwerp.

  Met de verklaring wil de club duidelijk eventuele geruchten counteren dat de toekomst van Antwerp onzeker zou worden nu Paul Gheysens kandidaat-koper van Anderlecht is. 

  "De eigenaars en het management hebben samen met de sportieve leiding onder leiding van Luciano D’Onofrio het engagement aangegaan om op lange termijn en stap voor stap de club verder uit te bouwen."

  "De eigenaars willen hun engagement naar de club opnieuw bevestigen en zullen samen met het management de club voort professionaliseren en de nodige investeringen blijven doen."

  Komende zaterdag wordt een grote stap gezet op het vlak van het stadion. De nieuwe tribune 1 wordt dan "feestelijk ingehuldigd" voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. 

  Wat is de rol van D'Onofrio?

  Omdat Paul Gheysens genoemd wordt als kandidaat-koper bij Anderlecht - in een constructie met Wouter Vandenhaute - wordt ook de link gelegd met Luciano D'Onofrio. Die laatste is een vriend van Roger Vanden Stock en sprak al in 2011 over een rol bij Anderlecht.

  Nu wordt ontkend dat D'Onofrio bij de eventuele overname van Anderlecht betrokken zou zijn. Wellicht heeft Antwerp daarom ook de persverklaring verspreid.