• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Een eer om medaille te krijgen van Robert Van de Walle"

  Matthias Casse straalt op het podium in Den Haag.

  Matthias Casse is goed op weg om door te breken in de judowereld. Na zijn wereldtitel bij de junioren veroverde de 20-jarige Belg brons op de GP in Den Haag, nadat hij twee judoka's uit de top tien van de wereldranglijst had geklopt. "Nu is mijn seizoen geslaagd."

  "Deze eerste medaille op een Grand Prix betekent heel veel voor mij", trapt Matthias Casse een open deur in. "Het was niet evident om na een zwaar seizoen nog top te zijn in Den Haag. Maar met de coach hadden we voor elke kamp een goed tactisch plan en brons is de beloning."

  Casse legde tot de halve finales een perfect parcours af in Den Haag. "Na mijn verloren halve finale zat ik heel diep. Maar rust en een goeie opwarming met Dirk Van Tichelt hebben me erbovenop geholpen."

  Dankzij die bronzen plak in Den Haag is Casse gestegen naar de 19e plaats op de wereldranking. "Met deze bronzen medaille is mijn seizoen helemaal geslaagd. Na mijn wereldtitel bij de junioren wilde ik 2017 nog afsluiten met een medaille en dat is gelukt."

  "Eer om medaille te ontvangen van Robert Van de Walle"

  Wat het extra leuk maakte voor Casse, niemand minder dan Robert Van de Walle hing de bronzen plak om de nek van Casse. "Het was een eer om die van hem te ontvangen, hij is toch een van de grootste judoka's van ons land. Het maakt die eerste medaille nog specialer."