• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bouchikhi overtuigt ambulanciers, dokter en verplegers in Spoed 24/7: "Ik won"

  Bouchikhi belandde in de uitzending van Spoed 24/7 na de CrossCup in Rotselaar.

  Voor veldloper Soufiane Bouchikhi is het een nare herinnering, maar gisteren kwam alles nog eens terug. Zijn schouder ging in februari uit de kom, toen hij zich naar de finish wierp in de CrossCup in Rotselaar. Hij kwam op de spoedafdeling in Leuven terecht én zo in de docusoap Spoed 24/7, die gisteren uitgezonden werd op Eén. Meer nog dan zijn blessure hield de zege hem bezig: "Ik raakte het lint als eerste."

  Tegen ambulanciers en dokter: "Ik heb het lint als eerste geraakt"

  Op het ziekbed in het UZ Leuven valt één ding op. Bouchikhi zit niet zozeer in met zijn schouder, wel met of hij gewonnen heeft of niet. Hij is ervan overtuigd dat hij op de streep Isaac Kimeli nog van de zege hield.

  Hij doet eerst zijn verhaal aan de ambulanciers: "Ik had me vergist van rondes. Ik dacht dat er nog 2 rondes waren, maar het was er maar 1. Daarom had ik nog een eindsprint."

  "Ik heb het lint als eerste geraakt. Het lint lag op mij. De jury begrijpt dat niet. Ze moeten de foto's nog eens bekijken." Waarna zijn coach Luc Verlaenen met CrossCup-organisator Jos Van Roy belt.

  Dokter Herteleer, assistent traumatologie, krijgt hetzelfde verhaal te horen. "Ik denk dat ik gewonnen heb." Hij droomt er dan nog van om met champagne met het verplegend personeel te vieren.

  Video player inladen ...

  Bouchikhi na het verdict: "Jamaar,..."

  Toen Bouchikhi terugkwam van het röntgenonderzoek ging de discussie nog voort, met de verplegers, zijn coach en zijn toegekomen familie. "Hopelijk volgt die overwinning. Ik heb het lint als eerste geraakt." Zo graag wou hij een eerste CrossCup-zege.

  Wat later volgde een telefoontje van Jos Van Roy naar Bouchikhi's coach. "De uitslag blijft", is het verdict. "De chef van de jury heeft beslist. Ze hebben alleen frontale beelden." Bouchikhi: "Jamaar, je moet dat met zijdelingse beelden bekijken, hè. Ik vind het wel spijtig."

  Video player inladen ...

  Operatie is nodig, maar toch 2e op BK

  Drie keer komt het verhaal van Bouchikhi terug in Spoed 24/7. De derde keer komt dokter Herteleer melden dat een operatie nodig is. Die gebeurt uiteindelijk 5 dagen na zijn val. Hij blijkt een barst in zijn kapsel te hebben, gelukkig geen breuk. Zo haalt hij op de valreep nog het BK 4 weken later, waar hij tweede wordt achter Isaac Kimeli.

  Video player inladen ...

  Oordeel zelf wie wint in Rotselaar: Kimeli of Bouchikhi

  Video player inladen ...

  U kunt de volledige uitzending van Spoed 24/7 bekijken op vrtnu.be.