• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Of ik de nieuwe Kums ben? Die staat een trapje hoger dan ik"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Brecht Dejaegere was maandagavond de genodigde in Extra Time. Jan Mulder zat als analist mee om de tafel en trakteerde de speler van AA Gent geregeld op een plaagstootje.

  De korte vraagjes voor Brecht Dejaegere:

  • Ben je nog gegeneerd als je naar de stand kijkt? - Ja
  • Speel je nu op je favoriete positie? - Nee
  • Wordt Club Brugge kampioen? - Nee
  • Moet Nainggolan mee naar het WK? - Ja
  • Als je kunt kiezen tussen tickets voor de WK-finale en de NBA Finals, kies je dan voor het voetbal? - Nee
  Video player inladen ...

  "Leer ze eerst eens goed voor te zetten, Dejaegere"

  Dejaegere legt uit hoe hij zondagavond de 0-1 scoorde op Lokeren. De Gent-speler scoorde met een spectaculaire halve omhaal. In zijn uitleg over hoe hij de goal maakte, komen de gebaren aan bod die gemaakt worden bij stilstaande fases. Jan Mulder: "Weet je wat ik zou doen, Dejaegere? Leer hem (de bal, red) eerst eens goed voor te zetten!" Dejaegere: "Dat is juist. Maar ik trap de corners niet, hé."

  Video player inladen ...

  "Kums staat een trapje hoger dan ik"

  Dejaegere speelt in een andere positie dan vroeger. "Klopt, centraler in het veld. Onder Hein Vanhaezebrouck speelde ik daar ook al veel. Of ik de nieuwe Sven Kums ben? Dat zijn grote woorden. Kums is een fantastische voetballer, hij staat nog altijd een trapje hoger dan ik", zegt Dejaegere.

  Video player inladen ...

  "Simon en Kalu hebben weer vertrouwen"

  Peter Vandenbempt verklaart wat er onder Yves Vanderhaeghe veranderd is bij AA Gent. "Vanderhaeghe heeft Simon en Kalu weer vertrouwen gegeven. Ze spelen iets minder in een keurslijf dan onder Hein Vanhaezebrouck en er is veel beweging vanaf de zijkanten. AA Gent voetbalt nog niet geweldig, maar de organisatie staat er wel."

  Filip Joos: "Ik denk dat Vanderhaeghe de eenvoud teruggebracht heeft." Brecht Dejaegere pikt daar op in: "Vanhaezebrouck heeft een sterk karakter. Hij is iemand met zijn eigen idee. Hij vraagt veel van zijn spelers. Soms kun je daar goed mee overweg, een andere keer wat minder. Sommige spelers gaan te veel nadenken, waardoor ze beperkingen voelen. Dat gaat dan averechts werken."

  Video player inladen ...

  De Keek op de Week van Filip Joos en het gat in de ozonlaag:

  Video player inladen ...

  Kijk naar Extra Time op vrtnu.be

  U kunt de hele uitzending van Extra Time bekijken op vrtnu.be.