• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: legendarische Georgia Dome gaat tegen de vlakte

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In Atlanta is de Georgia Dome tot ontploffing gebracht. Het bekende stadion was in zijn 25-jarige bestaan het decor voor talloze sportevenementen op topniveau. Maar geen nood: de opvolging is al verzekerd met het imposante Mercedes-Benz Stadium.

  Ooit het grootste overdekte stadion

  De Georgia Dome opende haar deuren in 1992. Op dat moment was de sporttempel het grootste overdekte stadion ter wereld, met een maximumcapaciteit van 80.000 toeschouwers. De Georgia Dome was de thuisbasis van NFL-team Atlanta Falcons en was ook twee keer het toneel voor de Super Bowl, in 1994 en 2000.

  Het indrukwekkende stadion werd in 1996 ook gebruikt tijdens de Olympische Spelen. In de ene helft van de arena vonden de basketbalwedstrijden plaats, in de andere helft het handbal en de artistieke gymnastiek.

  Daarnaast ontving de Georgia Dome ook 3 keer de Final Four van de NCAA, de finale van de universitaire basketbalcompetitie in de VS. Er vonden ook tal van voetbalwedstrijden plaats.

  Nieuwe tempel is al klaar

  Na 25 jaar is er vandaag dus een einde gekomen aan de Georgia Dome. Het stadion werd vakkundig opgeblazen en wordt vervangen door het Mercedes-Benz Stadium, dat pal naast de Georgia Dome werd opgetrokken. Het nieuwe stadion heeft een maximumcapaciteit van 83.000 toeschouwers werd in augustus in gebruik genomen.

  Bekijk hier de implosie van de Georgia Dome:

  Video player inladen ...