• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet, Derwael en Meesseman zijn de 3 genomineerden voor de Vlaamse Reus

  Van Avermaet, Derwael en Meesseman kenden een schitterend seizoen.

  De organisatie van de Vlaamse Reus, de prijs voor de beste Vlaamse sporter van het jaar, heeft de 3 genomineerden voor 2017 bekendgemaakt. Vorig jaar won Greg Van Avermaet. Dit jaar is hij opnieuw genomineerd samen met Nina Derwael en Emma Meesseman.

  Vrouwelijke concurrentie uit het turnen en basketbal

  Op vrijdag 1 december kennen we de laureaat van de Vlaamse Reus 2017.

  De nauwelijks 17-jarige Derwael kende haar jaar van de doorbraak en schitterde zowel op het EK als WK. Met een gouden medaille op het EK in april in het Roemeense Cluj-Napoca aan de brug met ongelijke leggers maakte ze meteen indruk. Tijdens het WK in september in het Canadese Montréal, eveneens op de brug met ongelijke leggers, veroverde ze ook de bronzen medaille (zie foto).  

  Belgian Cat Emma Meesseman schitterde in juni op het EK basketbal in Tsjechië. De 24-jarige West-Vlaamse veroverde toen de bronzen medaille met de Belgian Cats, een eerste medaille ooit voor de Belgische vrouwen.

  Van Avermaet voor 2 op een rij?

  Greg Van Avermaet ten slotte, de winnaar van 2016, kende opnieuw een uitstekend jaar. Met overwinningen in de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix, was hij de man van het voorjaar. In de Ronde van Vlaanderen finishte hij als 2e, na landgenoot Philippe Gilbert. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro sloot het jaar af als winnaar van de UCI WorldTour.

  De Vlaamse Reus wordt uitgereikt door de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS).