• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Racing Genk schrijft 21,8 miljoen euro winst in de boeken

  Financieel gaat het RC Genk momenteel voor de wind.

  Racing Genk heeft op de Algemene Vergadering de jaarrekening van het seizoen 2016-2017 besproken. De club boekte ruim 21 miljoen euro winst.

  "2016-2017 was op financieel vlak een zeer goed seizoen voor KRC Genk", klinkt het op de website van de club. "De bedrijfsopbrengsten stegen van 47 miljoen euro naar 73 miljoen euro. Er werd een winst geboekt van 21,8 miljoen euro waardoor het eigen vermogen steeg naar 43,9 miljoen euro. KRC Genk legt zo voor het tweede seizoen op rij een goed financieel rapport voor."

  "De club blijft echter waakzaam voor het grote aandeel van transferinkomsten binnen het geheel van opbrengsten. Ook al heeft Genk hier een bijzonder goed "track record", deze inkomsten zijn een volatiel gegeven. De doelstelling blijft om op termijn de break-evensituatie zoveel mogelijk te benaderen, zonder transferinkomsten."