• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nainggolan: "Ik ben ook maar een normale mens"

  Radja Nainggolan loodste zaterdag AS Roma naar de overwinning in de stadsderby tegen Lazio. "Met pijnstillers, want ik wilde er absoluut bij zijn", zegt de Rode Duivel, die ook nog eens benadrukte dat hij effectief geblesseerd was bij de nationale ploeg.

  "Pijnstillers tegen Lazio"

  "Gelukkig dat Radja Nainggolan niet helemaal fit was, want we durven ons niet voor te stellen wat hij had kunnen aanrichten als hij top geweest was", bewierookte de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport de man van de match na de Romeinse derby.

  Ook ploegmaat Diego Perotti was vol lof over de Belg. "Volgens mij kan hij geen mens zijn", grapte de Argentijn. Nainggolan zelf relativeert. "Ik heb ook gelezen wat hij gezegd heeft, maar toch ben ik ook maar een normale mens", vertelt hij aan Sporza.

  "Ja, ik had een kleine blessure bij de Rode Duivels, maar daarvan recupereer ik altijd sneller dan normaal. Voor de match tegen Lazio heb ik een paar pijnstillers genomen, want ik wilde er per se bij zijn."

  "Ik denk dat ik op 80 à 85% van mijn kunnen zat. Eenmaal de pijnstiller uitgewerkt waren, voelde ik wel iets. Daardoor ben ik ook wat vroeger naar de kant gegaan, al hoort een beetje pijn er wel bij."

  "Geen blessure? Dikste zever"

  Radja Nainggolan komt ook nog eens terug op enkele tweets die hij gisteren de wereld instuurde. Her en der werden vragen gesteld bij zijn snelle rentree na een blessure, die hem vorige week nog aan de kant hield bij de Rode Duivels.

  "Dat was echt de dikste zever die ik ooit gehoord heb. Ik was de vorige twee keer niet geselecteerd en ik was nu echt blij om er opnieuw bij te zijn. Ik wilde in die vriendschappelijke wedstrijden mijn kans grijpen om mee naar het WK te gaan."

  "Ik kan er toch niks aan doen als ik me blesseer? Ik had maar wat graag willen spelen tegen Mexico en Japan. Elke kleine kans die ik heb om me te bewijzen, wil ik pakken. Ik hoop er de volgende keer weer bij te zijn. Daar werk ik voor."

  "Spreken niet over titel"

  Intussen loopt het in de competitie wel lekker voor Radja Nainggolan en zijn Roma, dat na 13 speeldagen in de top 4 staat en bovendien nog een match tegoed heeft. Wordt er in Rome al gefantaseerd over de titel?

  "Daar zijn we nu echt niet mee bezig", zegt de middenvelder. "In het verleden hebben we al te vaak over de titel gesproken en dat is toen altijd tegengevallen. Nu bekijken we het wedstrijd per wedstrijd en dan zullen we wel zien waar we uitkomen."

  De eerstvolgende opdracht voor Roma is woensdag in de Champions League, waar de Romeinen het opnemen tegen Atletico. "Dat is op dit moment het belangrijkste. We weten dat winst op de laatste speeldag tegen Qarabag volstaat om ons te kwalificeren, maar we willen ons zo snel mogelijk plaatsen en proberen eerste te eindigen in onze groep."