• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dartnummer 1 Van Gerwen pakt 3e toptrofee in 3 weken

  Michael van Gerwen (archief) is de nummer 1 van de wereld.

  Michael van Gerwen blijft onklopbaar in de dartwereld. De 28-jarige Nederlander won voor het derde jaar op een rij de Grand Slam of Darts. De voorbije weken won de wereldkampioen en nummer 1 van de wereld ook het Europees kampioenschap in Hasselt en de World Series of Darts Finals.

  De voorbije week in Wolverhampton nam er geen enkele Belg deel. De wereldtop was wel verzameld, maar er stond alweer geen maat op Van Gerwen.

  Hij stormde door de groepsfase en verpletterde Steve Lennon in de 2e ronde (10-3). Tegen Rob Cross in de kwartfinale moest hij het onderste uit de kan halen (16-13).

  Gisteren op de slotdag veegde hij de vloer aan met afscheidnemend zesvoudig winnaar Phil Taylor (16-8). In de intense finale moest Peter Wright eraan geloven (16-12).

  Van Gerwen: "Winnen voor familie is geweldig"

  Vrouw Daphne is er vaak bij, maar voor het eerst was dochter Zoe ook van de partij in de zaal. "Ik ben heel blij dat ik dit toptoernooi kan winnen voor mijn familie. Dat is iets speciaals."

  De finale maakte onze noorderbuur 110.000 pond (123.000 euro) rijker. "Peter maakte er een geweldige strijd van in de finale, hoewel we allebei niet op ons best waren. Ik voel me goed met weer een grote titel en kijk uit naar de rest van het jaar."

  Tweets Van Gerwen: