• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ciman: "Stop met te denken dat er tweedracht is in de Belgische kleedkamer"

  Ciman had het over de uitspraken van De Bruyne.

  Laurent Ciman was maandagavond te gast in La Tribune, de RTBF-versie van Extra Time. De Rode Duivel kwam in de talkshow nog eens terug op de jongste oefeninterlands van de Rode Duivels en de opvallende uitspraken van Kevin De Bruyne.

  "Kevin zegt altijd wat hij denkt"

  De oefenpotten van de Rode Duivels tegen Mexico en Japan leken in een gespannen sfeer te verlopen. Kevin De Bruyne had tussen de twee wedstrijden door de tactische aanpak van de Rode Duivels in vraag gesteld.

  Laurent Ciman: "Ik vind dat je zulke zaken intern moet regelen. We hebben tegen Mexico geen goeie prestatie geleverd en er was meteen controverse. Maar als we met 3-0 hadden gewonnen en als Kevin dan gezegd had dat het tactisch niet goed was, dan zou dat niet zo'n weerklank gekregen hebben."

  "Waarom Kevin die uitspraken gedaan heeft? Dat is gewoon Kevin. Hij zegt altijd wat hij denkt. Dat was ook op het EK het geval."

  "Maar men moet stoppen met te denken dat er tweedracht in de kleedkamer van de Duivels is. Er is geen probleem. We zijn een groep vrienden en alles verloopt goed. Iedereen heeft zijn karakter, maar er zijn geen te grote ego's."

  "Het klopt dat Kevin die verklaringen niet had moeten afleggen, want dat zorgt voor spanningen die er niet zijn. De coach wou enkele dingen proberen en heeft antwoorden op zijn vragen gekregen. Punt. We moeten het niet verder gaan zoeken."

  Tweet van de woordvoerder van de Rode Duivels:

  "Ik kom niet naar de nationale ploeg om de clown uit te hangen"

  Laurent Ciman kreeg na Mexico heel wat kritiek. "Ik ben dat gewoon. Ik sta waar ik moet staan en ik heb daar hard voor gewerkt. De rest laat me koud. Ik kom niet naar de nationale ploeg om grapjes te maken of om de clown uit te hangen, zoals dat vroeger misschien het geval was."