• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chadli ziet coach Pulis ophoepelen bij West Bromwich

  Chadli kwam niet goed overeen met coach Pulis.

  West Bromwich Albion heeft zijn trainer Tony Pulis zijn C4 gegeven na de 0-4-thuisnederlaag tegen Chelsea. De ploeg van Rode Duivel Nacer Chadli staat als 17e net boven de degradatiezone.

  Slechts 2 zeges in de laatste 21 Premier League-wedstrijden

  De wedstrijd tegen Chelsea gaf de doorslag om de 59-jarige Pulis op straat te zetten. Toch kwam het ontslag niet als een echte verrassing.

  "De resultaten, zowel dit seizoen als op het einde van het vorig seizoen, waren teleurstellend", legde voorzitter John Williams de reden van het ontslag uit.

  Momenteel staat de club op een 17e plaats met 10 punten uit 12 wedstrijden. Pulis en co leden 4 competitienederlagen op een rij en staan maar net boven de degradatiezone. De laatste 21 Premier League-wedstrijden konden ze slechts 2 keer winnen. De laatste zege dateerde al van 19 augustus bij Burnley (0-1).

  Ondanks dat Pulis bekend staat om tegen de degradatie te spelen, wordt hij nu toch bedankt voor zijn bewezen diensten.

  Geen al te beste vrienden

  De relatie met Rode Duivel Nacer Chadli verliep niet altijd even vlot. Tijdens de voorbereiding in juli ging Chadli, na een verhitte discussie, niet mee op trainingskamp. De harde trainingsmethode van Pulis viel niet in goede aarde bij de 28-jarige Chadli.

  Tijdens de laatste oefeninterland tegen Japan (zie foto) kreeg Chadli nog lof van bondscoach Martinez. Pulis daarentegen had er dan weer moeite mee dat Chadli terugkeerde naar de club met 180 minuten in de benen. 

  "Hij heeft de voorbereiding gemist, daarna hebben we hem al een paar keer kunnen laten spelen, maar hij was nog niet 100 procent fit. Dan gebeurt dit. Dit is bijzonder spijtig", reageerde Pulis teleurgesteld na de interland.

  Tweet West Bromwich Albion