• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische korfbalbond gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach

  De samenwerking met Steven Mijnsbergen werd stopgezet.

  De samenwerking tussen de Belgische korfbalbond (KBKB) en de Nederlander Steven Mijnsbergen is in onderling overleg beëindigd. Hij was er sinds maart 2016 aan de slag.

  "De afgelopen periode hebben Mijnsbergen en het Comité Topkorfbal de voorbije twee jaar besproken en vooruitgeblikt naar de campagne die start met het EK in het najaar van 2018, met daarna al snel het WK in de zomer van 2019."

  "Uit de besprekingen en de evaluatie van een aantal aspecten, de ambities van beide partijen en de modaliteiten om deze te kunnen invullen, werd er in een goede verstandhouding beslist om de structurele samenwerking te beëindigen."

  "We bekijken nog wat de toekomst brengt, maar een samenwerking op ad hoc basis behoort tot de mogelijkheden", klinkt het in een communiqué.

  Mijnsbergen trad in maart 2016 in dienst bij de KBKB. Hij volgde destijds Detlef Elewaut op. Mijnsbergen leidde de Belgian Diamonds naar zilver op het EK 2016 en in juli van dit jaar naar brons op de Wereldspelen.