• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Ik kom terug en doe gewoon mijn job"

  Vincent Kompany kopt een bal weg tegen Leicester City.

  De comeback van Vincent Kompany kon al na 3 minuten voorbij zijn, maar uiteindelijk speelde onze landgenoot de volledige match tegen Leicester City. Guardiola: "Om op dit niveau te spelen na 2 maanden blessureleed, dat toont hoe sterk Vincent is op mentaal vlak."

  Vincent Kompany maakte zijn wederoptreden na een vervelende kuitblessure. "Je kent me", sprak hij na de match. "Ik kom terug en ik doe mijn job. Het is gewoon leuk om weer tussen de jongens te zijn."

  "De uitdaging voor mij is om nog iets toe te voegen aan dit team. Dat is moeilijk, maar dat is voor mij de motivatie om hard te blijven werken en mijn eigen grenzen te verleggen."

  Kompany had wel geluk dat hij na enkele minuten niet werd uitgesloten voor een foutieve ingreep op de doorgebroken Jamie Vardy. "Maar op dat moment na deed Vincent het perfect", vond Kevin De Bruyne.

  Guardiola: "Onder de indruk van Kompany"

  Josep Guardiola had lovende woorden voor de prestatie van Kompany. "Ik ben echt onder de indruk", zei de Spanjaard. "Om op dit niveau te spelen na 2 maanden langs de zijlijn, dat toont hoe sterk Vincent is op mentaal vlak. Hopelijk kan hij fit blijven de komende weken."

  De comeback van Kompany viel samen met de blessure van John Stones. "We hebben niet veel centrale verdedigers, maar Kompany heeft ons op het einde van vorig seizoen ook uit de nood geholpen."