• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer niet verrast na stunt: "Goffin heeft me op training ook al vaak geklopt"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Topfavoriet Roger Federer (ATP-2) heeft Londen vroegtijdig moeten verlaten na een verrassende nederlaag tegen David Goffin. De Zwitser was na de match groot in het verlies. "Goffin was de beste tennisser op de baan. Hij verdient het om in de finale te staan."

  David Goffin en niet Roger Federer speelt vanavond de finale op de ATP Finals. De hele tenniswereld was met verstomming geslagen na de stunt van onze landgenoot in zijn halve finale tegen de Zwitserse legende, maar Federer zelf reageerde heel rustig na de wedstrijd.

  "Het is natuurlijk teleurstellend, maar ik heb vandaag misschien nooit echt mijn beste niveau gehaald. De eerste set was oké, maar Goffin speelde niet zijn beste tennis. Bij 1-0 in de tweede set had ik kansen om terug te breaken, maar ik heb die niet benut. Dat was achteraf bekeken een kantelmoment."

  "Goffin werd beter en beter en miste bijna niets meer. Hij krikte zijn niveau op en ik kon niet meer volgen."

  Is Federer verrast door de stunt van Goffin? "Niet echt. Hij heeft me op training al vaak geklopt dus deze overwinning moest er eens komen. Maar ik ben heel blij voor hem. Hij is echt een toffe gast. Ik heb hem graag."

  "Uiteindelijk was hij de beste speler op het terrein en verdient hij het om in de finale te staan. Dat heb ik hem aan het net ook gezegd. Ik hoop dat hij het goed doet."

  Veel lof van Federer voor David Goffin: