• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo-manager Wijnants betaalt bus voor supporters uit eigen zak

  Westerlo verloor van Union.

  KVC Westerlo biedt zijn fans gratis vervoer aan voor de verre trip naar Roeselare straks. Zo wil de club de supporters na een ruzie weer verzoenen met de spelers.

  Vorig weekend leed Westerlo thuis een 0-1-nederlaag tegen Union. Na 15 wedstrijden staat Westerlo, dat al sinds 30 september niet meer won, op één na laatste in 1B met 12 punten. Dat zijn er maar 2 meer dan hekkensluiter Tubeke.

  De frustraties in Westerlo lopen op, bij de spelers en de supporters. Na de wedstrijd ontstond commotie toen het tussen een paar fans en spelers tot een fikse woordenwisseling kwam. Toen "per ongeluk" een bekertje bier naar beneden gegooid werd, zat het spel op de wagen.

  De clubleiding van Westerlo wil dat de gelederen gesloten worden en rekent in Roeselare op de vocale steun van haar supporters. Daarom doet manager Herman Wijnants zelf een duit in het zakje: hij betaalt uit eigen portefeuille het vervoer van de supporters naar Roeselare.

  Westerlo-fan: "Heb me vrijwillig aangegeven bij de politie"

  Op de regionale tv-zender RTV doet één van de supporters van Westerlo het relaas van wat er vorig weekend gebeurde in het Kuipje. Zet rechtsonder het geluid in het filmpje aan.