• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton: "Vandoorne wereldkampioen? Ik heb geen glazen bol"

  Lewis Hamilton: "Stoffel Vandoorne heeft geen advies meer nodig."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Lewis Hamilton: "Stoffel Vandoorne heeft geen advies meer nodig."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Lewis Hamilton vindt dat het nog altijd beter kan. Dat vertelt de viervoudige wereldkampioen Formule 1 in een exclusieve babbel met Sporza. Uiteraard vroeg onze reporter ook naar zijn mening over Stoffel Vandoorne.

  "Trots op mijn polepositions"

  Sammy Neyrinck (Sporza): "Lewis Hamilton, je draait al 11 seizoenen mee aan de top van de Formule 1. Waar ben je het meest trots op?"

  Lewis Hamilton: "Misschien dat ik nog altijd meestrijd. En op het aantal polepositions dat ik verzameld heb. Hoeveel het er exact zijn, weet ik niet, maar ik heb er wel het meeste (72, red.)."

  Neyrinck: "Schumacher heeft in zijn carrière 91 grand prixs gewonnen. Wordt dat record ook van jou? Jij zit aan 62 stuks."

  Hamilton: "Dat is geen doel. Het zal er vooral van afhangen hoe lang ik nog race. Op dit moment denk ik niet dat ik nog zo lang Formule 1 zal rijden om het record te verbeteren. In mijn beste jaren win ik tot 10 races per seizoen. Dat betekent dat ik nog 3 jaar moet voortdoen, mét een competitieve auto."

  "Even goed blijven rijden als tweede seizoenshelft"

  Sammy Neyrinck (Sporza): "Je bent nu viervoudig wereldkampioen. Word je de komende jaren nog sterker?"

  Lewis Hamilton: "Ja. De tweede helft van het seizoen heb ik erg sterk gereden. Op dit moment kan ik niet beter presteren, maar met de leeftijd, de ervaring en meer races zal ik nog groeien. De komende jaren zullen de reglementen niet veranderen. Ik zal dus proberen even goed te presteren als in het tweede deel van het seizoen."

  Neyrinck: "Senna is een van jouw grootste idolen. Is er nu ergens op de wereld iemand die jou verafgoodt?"

  Hamilton: "Ik heb echt geen idee. Hopelijk wel, hopelijk kan ik veel kinderen inspireren."

  Neyrinck: "Heb je een voorbeeldfunctie?"

  Hamilton: "Als volwassenen hebben we dat allemaal. Natuurlijk word ik door veel mensen gevolgd. Voor kinderen ben ik een soort rolmodel, maar ik ben ook maar een mens. Je moet nu eenmaal fouten maken om te evolueren. Perfect zal ik nooit zijn."

  Neyrinck: "Je bent een verwoed Snapchatter en Instagrammer."

  Hamilton: "Sociale media zijn geknipt om met mijn fans te communiceren. Ik denk niet dat die media mijn leven spannender maken. De manier waarop ik leef, doet dat wel. En ik leef (lacht)."

  Video player inladen ...

  "Uitzonderlijk seizoen van Vandoorne"

  Sammy Neyrinck (Sporza): "Is Stoffel Vandoorne een toekomstige wereldkampioen?

  Lewis Hamilton: "Dat kan ik moeilijk zeggen over andere rijders. Ik weet niet zoveel over hem of over zijn carrière. Ik weet wel dat hij de voorbije jaren goed gereden heeft. Zeker zijn huidige seizoen is heel knap, maar om te zeggen dat hij wereldkampioen kan worden... ik heb geen glazen bol."

  Neyrinck: "Welk advies kan je hem geven?"

  Hamilton: "Dat heeft hij niet nodig. Hij heeft het al tot in de Formule 1 geschopt. En Fernando Alonso is zijn ploegmaat, dan hoef ik hem zeker geen advies te geven (lacht). Hij heeft Alonso al meer dan eens geklopt."

  Video player inladen ...