• home
 • video
 • pas verschenen

  Dé hamvraag: wie heeft de middenstip van Sporting Hasselt gestolen?

  De stip was (even) weg.

  Vrijdagochtend deed de terreinverzorger van Sporting Hasselt een vervelende ontdekking. Iemand had de middenstip op het hoofdveld uitgegraven. De schade is intussen wel hersteld, zodat de match tegen City Pirates vanavond gewoon kan plaatsvinden.

  Sporting Hasselt speelt dit seizoen in de tweede amateurafdeling. Na 11 speeldagen staat de club met 9 punten op de 14e plaats, 2 punten boven rode lantaarn Sint-Lenaarts. 

  Vanavond treedt Hasselt in het strijdgewoel met City Pirates, een club uit Merksem. Voor die belangrijke wedstrijd wil Hasselt niks aan het toeval overlaten. Toch werd de club koud gepakt door iemand die er niet beter op vond dan de middenstip uit te graven en de voorbereiding op de wedstrijd zo een beetje te verstoren.

  Tweets:

  Voorzitter Casters belooft beloning voor gouden tip

  De voorzitter van Hasselt kan niet lachen met deze "grap". "Een ton bier, een etentje en een abonnement als beloning voor de tip die ons naar de dader(s) van de vernieling van onze middenstip leidt #respect for our holy ground", schreef voorzitter Bart Casters gisteren op zijn Facebook-pagina.

  "Vandalen hielden geen rekening met speciale krachten"

  Intussen is de schade aan het veld hersteld, zo bewijst Sporting Hasselt met enkele foto's.

  "Onze groundkeepers zijn echte toppers. Vandalen vernielden ons plein, maar hielden geen rekening met de speciale krachten van Hero Karremans, Jean-Pierre Hermans en hun team. Dank u, mannen! Zonder jullie geen schitterende grasmat. De City Pirates moeten niet ongerust zijn: de match kan gewoon doorgaan", klinkt het.