• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer of Morioka, wie is het meest waardevol voor zijn ploeg?

  Vormer en Morioka zijn belangrijk voor Club en Waasland-Beveren.

  Zondag staat het duel tussen leider Club Brugge en revelatie Waasland-Beveren op het programma. Een interessant duel om meerdere redenen, onder meer omdat met Ryota Morioka en Ruud Vormer de twee meest spelbepalende spelers tegenover elkaar staan.

  De cijfers van Ryota Morioka en Ruud Vormer spreken boekdelen over hun belang in het succes van hun ploeg. Met 11 assists is de Nederlander de koning van de assist in de Jupiler Pro League, Morioka is met 7 goals en 7 assists aangever én afwerker.

  Niet toevallig zijn Club Brugge (30 goals) en Waasland-Beveren (31 goals) de meest productieve ploegen in de eerste klasse. Met 2 goals en 11 assists heeft Vormer een voet (of hoofd) in 43,33% van de Brugse goals.

  Morioka doet zowaar nog beter. In 14 van de 31 goals van Waasland-Beveren had de Japanse middenvelder een aandeel. Dat is net niet in de helft van de goals: 45,16%. De cijfers geven voorlopig een klein voordeel voor Morioka, maar we wachten misschien best de match van zondag af om een oordeel te vellen.

  De cijfers van Morioka en Vormer in de competitie
   goalsassiststotaalpercentage van goals club
  Ryota Morioka771445,16% (14 op 31)
  Ruud Vormer2111343,33% (13 op 30)

  Vormer: meeste assists in Europa

  Vormer is in deze competitie de man van de assist. Hij schotelde zijn ploegmaats al 11 keer een doelpunt voor, niemand doet beter in een van de top 10 competities in Europa. Morioka is zelfs zijn eerste achtervolger.

  Meeste assists uit top 10 competities in Europa
  spelerteamassists
  Ruud VormerClub Brugge11
  Ryota MoriokaWaasland-Beveren7
  Pione SistoCelta de Vigo7
  David SilvaManchester City7
  Kevin De BruyneManchester City6
  Andrés GuardadoReal Betis6
  Ciro ImmobileLazio Roma6

  Vormer: assist-koning met rechts, doelpuntenmaker met links

  Opvallend is dat 9 van de 11 assists van Vormer van zijn rechtervoet komen, maar bij zijn goals is het net andersom. De Nederlandse middenvelder opende zowel tegen Oostende als tegen STVV de score met zijn linkervoet.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Morioka: kopbalsterke Japanner

  Ryota Morioka is een naam die al de hele competitie over de tongen gaat. De Japanner is alomtegenwoordig in het spel van Waasland-Beveren met goals en assists. De meest opvallende vaststelling is misschien wel dat de 1,80 meter grote Morioka al 3 keer scoorde met  het hoofd.

  Video player inladen ...