• home
 • video
 • pas verschenen

  Hermans: "Of ik de Derwael kan? Misschien in de toekomst"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Turnsters Nina Derwael en Rune Hermans zijn met de andere Belgische sporters op stage in Lanzarote. "Ons Nina is voor mij sportvrouw van het jaar", zegt Hermans. "Maar voor mij mag Nafi Thiam ook winnen", reageert Derwael.

  In Lanzarote vindt op dit moment de stage van Team Belgium plaats. Ook de Belgische turnsters Nina Derwael en Rune Hermans, die op het voorbije WK allebei sterk presteerden, zijn van de partij.

  "Voor mij waren het EK (goud) en het WK (brons) de hoogtepunten van het jaar", zegt Nina Derwael. "Net als de weg ernaartoe. Ik heb geprobeerd om me echt goed en we gaan proberen om dat zo verder uit te bouwen om dezelfde of betere resultaten te behalen."

  Ook Rune Hermans kan terugblikken op een mooi jaar. "Ik  had vooraf gedroomd van een allround-finale op het WK, omdat ik die op het WK in 2015 ook had gehaald. Maar zo goed (een 11e plaats) had ik het niet verwacht. Ik vind het nu soms nog moeilijk om te geloven."

  Terwijl Hermans over een paar weken deelneemt aan een wedstrijd, last Derwael wat rust in. "Ik ben op training vooral aan het focussen op nieuwe elementen, die nog niet in de nabije toekomst in mijn oefening zullen zitten, maar waar we toch aan beginnen voor volgend jaar of het jaar nadien."

  "Sportvrouw van het jaar? Ons Nina"

  Nina Derwael heeft sinds kort een eigen element op de brug met ongelijke leggers. Kan Hermans die "Derwael"? "Nee, daar ben ik nog niet mee bezig", reageert die. We gaan beginnen met de basics, nog zonder halve draai. Misschien in de toekomst."

  Hoopt Hermans dan misschien ooit een eigen element te krijgen op haar beste toestel? "De balk is een toestel waar altijd van alles kan gebeuren. Als je de finale haalt, is alles mogelijk, want iedereen kan vallen. We zijn nu bezig met nieuwe elementen, we zullen zien voor de toekomst."

  Tot slot: wie verdient de titel van sportvrouw van het jaar? Hermans: "Ik vind ons Nina." "Maar voor mij mag Nafi Thiam ook winnen", reageert Derwael. "Na die gouden medaille op de Spelen terugkomen en dan op het EK en WK goud pakken: chapeau. Als ik olympisch goud haal, doe ik een jaar niets, denk ik. Dus echt respect."

  We schotelden Nina Derwael en Rune Hermans een paar dilemma's voor:

  Video player inladen ...