• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement ontmoet ex-club en Leko: "Match tegen een broer"

  Ivan Leko en Philippe Clement in 2005.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Ivan Leko en Philippe Clement in 2005.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Waasland-Beveren trekt zondagavond naar Club Brugge. Philippe Clement, de trainer van de seizoensrevelatie, keert dus terug naar de club waar hij mooie jaren als speler en assistent heeft gehad. "Ivan Leko en ik hadden veel aan elkaar", zegt hij aan Sporza.

  "We willen iets laten zien op verplaatsing tegen een topclub"

  "Of dit een match zoals een andere wedstrijd wordt? Neen, zeker en vast niet", zegt Philippe Clement. "Mijn terugkeer naar Jan Breydel is een beetje thuiskomen, hoewel ik me in Beveren ook zeer goed thuis voel."

  "Ik zit 25 jaar in het profvoetbal en zat 16 jaar bij Club Brugge. Dat zegt genoeg. We hebben een sterke band. Dit voelt aan als een wedstrijd tegen een broer. Het wordt een wedstrijd met veel respect, maar ook een duel dat je wil winnen."

  "Naar wie of wat ik het meest uitkijk? Naar mijn eigen ploeg. Dat blijft de prioriteit. We willen iets laten zien op verplaatsing tegen een topclub. Dat hebben we tegen AA Gent en Standard minder gedaan."

  "Dat is de volgende stap die mijn spelers moeten kunnen zetten. Ik ben benieuwd of ze hun voet kunnen zetten naast de club die momenteel het beste team is in deze competitie."

  "Tijdens de wedstrijd zullen we vechten voor onze eigen ploeg"

  Philippe Clement zal zondagavond aan de zijlijn zijn ex-ploegmaat Ivan Leko tegenkomen. "We kwamen heel goed overeen. We hadden veel aan elkaar", zegt Clement over zijn Brugse periode met Leko.

  "Ivan heeft zijn assistentotaal kunnen opkrikken door goeie corners te geven, ik heb mijn doelpuntentotaal kunnen verhogen door die corners."

  "We hadden een goeie band en hebben veel respect voor elkaar. Maar tijdens de wedstrijd zullen we vechten voor onze eigen ploeg."