• home
 • video
 • pas verschenen

  Carton komt zondag niet aan de start van de EK-selectiewedstrijd in Roeselare

  De CrossCup in Roeselare komt nog te vroeg voor Carton.

  Een oververmoeide Louise Carton heeft verstek gegeven voor de CrossCup in Roeselare. Die manche geldt als selectiewedstrijd voor het EK veldlopen in Slovakije 14 dagen later. Het gaat de goede kant op, maar ze is nog niet wedstrijdfit.

  Louise Carton zag deze winter al grotendeels in het water vallen door fysieke en mentale vermoeidheid. De 23-jarige veldloopster had het moeilijk op mentaal vlak, maar ook door rugproblemen moest ze het een hele tijd rustig aan doen.

  Carton voelt zich steeds weer beter, maar de EK-selectiewedstrijd op zondag 26 november komt te vroeg. De Oostendse specialiste van het veldlopen en de 5.000m trok vorige week op stage naar het Portugese Albufeira.

  "Het gevoel is steeds beter", vertelt de afstandsloopster. "Een weekje Portugal kan wonderen doen. Veel zon en rust lieten me toe om veel te trainen."

  "Door last aan de enkel is het aantal looptrainingen nog beperkt, maar het totale trainingsvolume kan ik stilaan opdrijven. Een stap in de goede richting." Toch is een deelname in Roeselare volgende zondag geen optie voor de voormalige Europese kampioene veldlopen. "Neen, dat komt echt nog wat te vroeg", besluit ze.

  Het EK vindt op 10 december in het Slovaakse Samorin plaats.