• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vamos Vamos Chape": Chapecoense verbaast en is zeker van behoud

  Chapecoense verzekert zich van het behoud met compleet nieuwe ploeg.

  Bijna een jaar na de verschrikkelijke vliegtuigcrash waarbij 71 doden vielen, heeft Chapecoense zich verzekerd van het behoud in de Braziliaanse 1e klasse. Wat voor velen onmogelijk leek, is nu toch gebeurd.

  Donderdag won Chapecoense met 2-1 van Vitória. Die zege was voldoende om volgend jaar in de Serie A actief te blijven. Met nog 3 speeldagen voor de boeg, hoeft de club zich dus geen zorgen meer te maken.

  Het behoud kwam als verrassing na de ramp, de volledig nieuw samengestelde ploeg en omdat de club dit seizoen 3 verschillende trainers heeft aangesteld. Momenteel staan ze op de 10e plek van de 20 teams.

  Slechts 3 spelers konden het nog navertellen. De Braziliaanse linksback Alan Ruschel is de enige die terug op het veld staat.

  De spelers, trainers en directeurs vierden de overwinning door op de lockers in de kleedkamers te slaan en luidkeels "Vamos Vamos Chape" te zingen. 

  Vorig jaar circuleerde er een video van spelers die op dezelfde manier vierden na de overwinning in de halve finale van de Copa Sudamericana tegen San Lorenzo. De video deed de ronde na de crash in november.

  Tweet Chapecoense na de 2-1-overwinning