• home
 • video
 • pas verschenen

  Peru steekt laatste WK-ticket op zak met zege tegen Nieuw-Zeeland

  Grote vreugde bij de spelers van Peru.

  Alle 32 landen die zullen deelnemen aan het WK in Rusland zijn bekend. Peru, de nummer 10 op de FIFA-ranglijst, plaatste zich als laatste. Het won in de barrages tegen Nieuw-Zeeland de terugmatch met 2-0. Het is 36 jaar geleden dat Peru er nog eens bij was op een WK.

  In de heenmatch van de barrages bleven Nieuw-Zeeland en Peru steken op een 0-0-gelijkspel, maar in de terugmatch in Lima was het na 27 minuten wel raak. Farfan rondde een counter af met een verschroeiend schot: 1-0.

  De speler van Lokomotiv Moskou gaf het Peruviaanse publiek zo na 36 jaar weer hoop op een deelname aan het WK. Maar na de pauze namen de bezoekers even de bovenhand. De lange ballen van Nieuw-Zeeland leverden niets op en na het uur verdubbelde Christian Ramos de voorsprong van Peru.

  De 2-0 stond na 90 minuten nog op het bord en zo barstte het feest in het hele land los. De inwoners van het land krijgen een dagje vrij om de toch wel historische kwalificatie te vieren.

  Peru staat, ondanks de lange afwezigheid op WK's, tiende op de wereldranglijst en verdwijnt bij de loting op 1 december in pot 2.

  Dolle vreugde in het Peruviaanse kamp: