• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "De terugkeer van Ibrahimovic bij United zal nog voor dit jaar zijn"

  De 36-jarige Zweed liep in april een knieblessure op tegen Anderlecht.

  José Mourinho heeft de fans van Manchester United goede hoop gegeven. Volgens de trainer van Manchester United kunnen we de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic sneller verwachten dan voorspeld. Zlatan viel in april geblesseerd uit tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht.

  "Hij is een leeuw, een vechter"

  Bij Manchester United lijkt Romelu Lukaku binnenkort concurrentie te krijgen op zijn positie. Volgens Mourinho zou Ibrahimovic nog in 2017 klaar zijn om opnieuw te spelen. Dat vertelde "The Special One" aan Sky Sports. 

  Hij zou speelklaar kunnen zijn voor de derby volgende maand tegen Manchester City. "Hij is een leeuw, een vechter en hij heeft altijd woede in zich. Dat is de reden waarom hij bijna terugkeert", zei Mourinho.

  "Zoals we hadden verwacht, heeft hij zijn herstelperiode ingekort. Dat hij zal terugkeren in 2017 is een geweldige comeback."

  Vorige maand waarschuwde Freddie Fu, de dokter van Ibrahimovic, om niet te haastig om te springen met zijn herstel.

  Ibrahimovic, topscorer bij United met 28 goals vorig seizoen, tekende in augustus een nieuw contract van 1 jaar. Hij is ook opgenomen in de Champions League-selectie.

  Zlatan ook mee naar het WK in Rusland?

  Na de kwalificatie van Zweden voor de WK-eindronde kwam Ibrahimovic via Instagram al met een bericht dat zijn terugkeer bij de nationale ploeg doet vermoeden. "We are Zweden", schreef hij erbij, met een Z in plaats van een S. Daarmee verwees hij vermoedelijk naar de Z van Zlatan.