• home
 • video
 • pas verschenen

  Missen Franse dubbelspecialisten Daviscup-finale tegen België?

  Herbert is onzeker voor de finale van de Daviscup.

  Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert hebben verstek laten gaan voor hun 3e wedstrijd in het dubbelspel op de ATP World Tour Finals. Ook de Daviscup-finale tegen België komt in gevaar.

  Het Franse duo Nicolas Mahut (ATP 103, nummer 6 in dubbel) en Pierre-Hugues Herbert (ATP 80, nummer 13 in dubbel) moest afzeggen tijdens de ATP World Tour Finals in de Londense O2 Arena. De finale van de Daviscup tegen België komt daardoor in het gedrang. 

  Herbert voelde zich al enkele dagen wat ziekjes en kreeg bovendien af te rekenen met een pijnlijke rug. De opgave betekent ook meteen het einde voor de Franse tandem op de Masters.

  Een mogelijke afzegging van Herbert voor het Daviscup-treffen met België zou een streep door de rekening zijn voor Frans bondscoach Yannick Noah, die op zijn op elkaar ingespeelde dubbelspecialisten rekent in de eindstrijd tegen België.

  Finale van 24 tot 26 november

  Voor die strijd rekent Noah, naast Mahut en Herbert, op Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) en Lucas Pouille (ATP 18), met reservespelers Richard Gasquet (ATP 31) en Julien Benneteau (ATP 57).

  De Belgische kleuren worden verdedigd door David Goffin (ATP 8), Steve Darcis (ATP 76), Ruben Bemelmans (ATP 106), Arthur De Greef (ATP 174) en reserve Joris De Loore (ATP 279).

  Vorig jaar speelde België ook al de finale tegen Groot-Brittannië (zie foto). De finale tegen Frankrijk staat van 24 tot 26 november gepland in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel.