• home
 • video
 • pas verschenen

  Linard: "Ik doe meer dan van een bondsvoorzitter verwacht wordt"

  Gérard Linard: "Uitgaven van de bond beter controleren."

  Sinds hij tot bondsvoorzitter is verkozen, heeft Gérard Linard zich vooral op de achtergrond gehouden. "Maar dat duidt niet op een gebrek aan inzet." Linard houdt zich al enkele maanden ook bezig met het dagelijkse bestuur van de KBVB.

  Bondsvoorzitter Gérard Linard heeft zich in zijn eerste 5 maanden als bondsvoorzitter vooral in stilzwijgen gehuld. "Maar die mediastilte duidt niet op een gebrek aan inzet", zei hij op zijn eerste persconferentie sinds zijn aanstelling.

  "Ik doe meer dan van een gewone bondsvoorzitter verwacht wordt. Ik heb besloten om me met het dagelijkse beheer van de KBVB bezig te houden."

  "Om de problemen uit het verleden te voorkomen, moet de voetbalbond een evaluatie maken. Daarom heb ik ervoor gepleit om onze uitgaven meer te controleren." De KBVB zou zich in een lastige situatie bevinden.

  "Het is moeilijker om de budgetten van een federatie te beheren dan die van voetbalclubs. Onze inkomsten zijn volledig afhankelijk van het merk "Rode Duivels". Nu hebben we een sterke generatie en gaat het goed, maar de bond kan geen transfers doen als er wat mindere spelers in de A-kern zitten."

  Daarom heeft de KBVB de technische commissie opgericht, die ervoor moet zorgen dat talenten sneller doorstromen bij de clubs. Daar kunnen de Duivels van profiteren. "Met een goeie generatie werk je op korte termijn. Als we kunnen anticiperen op een mindere generatie, binden we partners voor een langere periode aan ons, zodat we een gewaarborgd inkomen hebben."

  "Volg nog altijd Nederlandse lessen"

  Terwijl Gérard Linard bij zijn aanstelling liet weten geen Nederlands te spreken, verraste de voorzitter nu door de persconferentie in die taal aan te vatten. "Ik blijf Nederlandse lessen volgen, maar ik ben nog niet in staat een volledige persconferentie in het Nederlands te voeren", zei Linard, waarna hij overstapte op het Frans.