• home
 • video
 • pas verschenen

  Hellebaut en Dendoncker zamelen 300.000 euro in voor Special Olympics op gala

  Tia Hellebaut werd op de rode loper begeleid door de acteur uit Le Huitième Jour.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Op de Stars of the Heart European Gala Evening in Brussel hebben verschillende mensen uit de sport- en zakenwereld hun hart en portefeuille laten spreken. Onder meer met een veiling werd er geld opgehaald voor de Special Olympics in België. Met 305.000 euro werd de helft meer dan de vorige keer opgehaald.

  Alle gasten die binnenkwamen in de gebouwen van Tour & Taxis kregen op de rode loper een speciale escorte van een sporter met een mentale beperking.

  "Dat gaf meteen een warm gevoel", zegt Tia Hellebaut. "Ik vind het fijn dat ik er bij mocht zijn, maar eigenlijk gaat het om de atleten van de Special Olympics."

  Ook Anderlecht-speler Leander Dendoncker was aanwezig. "Ik vind dit een heel mooi initiatief. Ik vind dat iedereen aan sport moet kunnen doen, met of zonder beperking. En ik zal zeker ook zelf mijn steentje bijdragen."

  Op de vorige gala-avond werd 200.000 euro opgehaald. "Dat bedrag wilden we nu graag overtreffen", zegt Piet Steel, voorzitter van Special Olympics Belgium. "Want ons uiteindelijk doel is om in 2020 20.000 atleten met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen. Nu zijn dat er 15.000, dus we hebben nog een lange weg te gaan én we hebben middelen nodig om die weg af te leggen." Uiteindelijk werd het 305.000 euro.

  Hellebaut: "Een warm gevoel"

  Video player inladen ...

  Dendoncker: "Heel mooi initiatief"

  Video player inladen ...

  Voorzitter Piet Steel: "Van 15.000 naar 20.000 sporters"

  Video player inladen ...