• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse ex-minister veroordeeld voor dopinguitspraken over Nadal

  Rafael Nadal haalt zijn slag thuis in de rechtbank.

  Roselyne Bachelot, de voormalige minister van Sport van Frankrijk, moet letterlijk boeten voor haar dopingbeschuldiging op tv een jaar geleden. Bachelot linkte een lange afwezigheid van Nadal aan dopinggebruik. Nadal ging in de tegenaanval.

  Rafael Nadal eiste een schadevergoeding van 100.000 euro voor de uitspraken van ex-minister Bachelot. De rechter in Parijs gaf de nummer 1 van de wereld wel gelijk, maar vond dat een schadevergoeding van 10.000 euro wel volstaat. Bachelot moet ook nog 2000 euro proceskosten voor haar rekening nemen.

  Bachelot gaat niet in beroep, maar is bij monde van haar advocaat wel tevreden dat de rechter "de eisen van Nadal buiten alle proportie vond". Ze laat ook weten dat ze helemaal geen spijt heeft van haar uitspraken.

  De advocaat van Nadal laat weten dat hij tevreden is met de veroordeling van Bachelot.