Ga naar de inhoud

Cunego stopt na de Giro: "Ik voel mij niet meer zo competitief"

 do 16 november 2017 16:06
Damiano Cunego won onder meer in de Giro en de Vuelta.
De Italiaan Damiano Cunego heeft zijn afscheid van het peloton aangekondigd. Hij zou graag eindigen in de Giro d'Italia, de wedstrijd waar het voor hem allemaal begon. "Ik wil er volgend jaar starten, de finish halen en daarna het wielrennen vaarwel zeggen."

"Er wordt steeds op een hoger niveau gekoerst"

Het peloton is vanaf volgend jaar een kleurrijke wielerfiguur armer. Damiano Cunego (36) zet na de Giro d'Italia in 2018 een punt achter zijn wielercarrière. 

"Met het verstrijken van de tijd merk ik dat er op een steeds hoger niveau wordt gekoerst. Ik voel mij niet meer zo competitief", beargumenteert hij zijn beslissing.

"Il Piccolo Principe" (de kleine prins) hoopt na de Giro volgend jaar afscheid te kunnen nemen. Momenteel komt hij uit voor het Italiaanse Nippo-Vini-Fantini. Het team is afhankelijk van een wildcard om te mogen starten. Dit jaar, de editie die Tom Dumoulin won, mocht de ploeg alvast niet deelnemen. 

Nippo-Vini-Fantini nog niet zeker van wildcard

De organisator RCS Sport maakt het parcours van de 101e Giro op 29 november bekend in Milaan. Begin januari worden in principe 4 wildcards uitgedeeld.

Aangezien de Giro start in Jeruzalem, lijkt een uitnodiging alvast weggelegd voor Israel Cycling Academy, waar Ben Hermans actief zal zijn.

Voor de overige 3 wildcards ligt Nippo-Vini-Fantini in balans met onder andere Androni Giocattoli, Bardiani-CSF, Wilier, Gazprom-Rusvelo en CCC-Sprandi. 

Belangrijkste overwinningen en ereplaatsen

  • Ronde van Italië (2004): eindwinst + 4 etappezeges
  • Ronde van Lombardije (2004, 2007, 2008): 3x eindwinst
  • Ronde van Spanje (2009): 2 etappezeges
  • Amstel Gold Race (2008): eindwinst
  • Luik-Bastenaken-Luik (2006): 3e plaats
  • Waalse Pijl (2008, 2009): 3e plaats
  • WK (2008) 2e plaats (zie foto)

Tweet Nippo-Vini-Fantini

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.