• home
 • video
 • pas verschenen

  BOIC-manager: "Goud en brons op de Winterspelen? Waar kan ik tekenen?"

  Zorgt Seppe Smits voor Belgisch goud in Pyeongchang?

  Tom Coeckelberghs is sinds een paar maanden High Performance Manager bij het BOIC. Hij moet in die functie de atleten helpen op weg naar de Spelen. "Maar het snowboard blijft in mijn hart, dat kan ik niet loslaten."

  Tom Coeckelberghs (foto onder) was lange tijd technisch directeur topsport van het snowboard, maar in juni stapte hij over naar het BOIC, waar hij nu High Performance Manager is.

  "Het is de bedoeling dat ik de teams en sporters in hun traject naar de Spelen opvolg. Ik hoop mijn expertise uit het snowboard mee te pakken in mijn nieuwe functie."

  Zijn eerste opdracht worden de Winterspelen in Pyeongchang. Volgens het sportstatistiekenbedrijf Gracenote zou België daar 1 keer goud en 1 keer brons halen. "Waar is dat contract, dat ik meteen kan tekenen?", lacht Coeckelberghs.

  "Maar het is helemaal niet zo eenvoudig. Smits zou voor die gouden medaille moeten zorgen, maar er zijn zoveel variabelen in het snowboard. Alle omstandigheden zijn anders. Wie kan in die omstandigheden zijn moeilijkste tricks doen?"

  Coeckelberghs kan zijn verleden in het snowboard maar moeilijk verbergen. "Die sport blijft in mijn hart en zal er nooit uitgaan. Ik kan het niet loslaten. Maar ik hoop dat die passie en drive aanstekelijk werken voor de andere sporten."