• home
 • video
 • pas verschenen

  "Met Mexico, Denemarken en Zuid-Korea loten we aantrekkelijke en haalbare tegenstanders"

  V.l.n.r.: Lukaku, Lozano, Eriksen en Son.

  Welke WK-tegenstanders komen op 1 december uit de bus voor de Rode Duivels? Eddy Demarez heeft er 3 uitgepikt. Onze commentator kiest voor Mexico, Denemarken en Zuid-Korea. "Deze groep moet België winnen", vindt hij.

  Pot 2: Mexico

  Eddy Demarez: "In 1986 zijn we het Wereldbekertoernooi begonnen met een nederlaag tegen gastland Mexico (1-2). Dat was een goede wake-up call. Toen hebben de Rode Duivels de halve finales gehaald."

  "Bovendien kunnen we revanche nemen voor het 3-3-gelijkspel van vorige week. Deze keer hopelijk wel met een stugge verdediging."

  Pot 3: Denemarken

  Eddy Demarez: "Denemarken is geen onbekende. Die spelers kennen we uit de Europese competities. Zo'n wedstrijd is makkelijker voor te bereiden dan een match tegen Tunesië of Iran."

  Pot 4: Zuid-Korea

  Eddy Demarez: "De Zuid-Koreanen zijn niet zo sterk als vroeger. In de voorronde zijn ze maar net tweede geworden, met 2 punten meer dan Syrië en Oezbekistan. Ze hebben onder meer verloren in Iran, China en Qatar."

  "Ik kies dus voor een haalbare, maar aantrekkelijke groep. België moet deze poule winnen, anders hebben ze niet goed gepresteerd."

  "Ik had er ook Spanje, Iran en Marokko kunnen uitpikken. Spanje is een wereldteam, Iran speelt momenteel het beste voetbal in Azië en bij de Marokkanen loopt er veel talent rond."

  Stem zelf: