• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins: "Ben door hel gegaan en blijf met veel vragen zitten"

  Bradley Wiggins doorbrak vandaag de stilte.

  Het Britse antidopingbureau UKAD staakt het onderzoek naar het mysterieuze pakje bij Team Sky in de Dauphiné van 2011. Bradley Wiggins is tevreden, maar laat in een mededeling ook weten dat hij met veel vragen achterblijft.

  "Het was een hel"

  "Beschuldigd worden van dopinggebruik is het ergste wat je als sporter kunt meemaken, zeker als je weet dat de beschuldigingen ongegrond en onjuist zijn", schrijft Bradley Wiggins.

  "Ik heb al die tijd gezwegen om het onderzoek niet te ondermijnen en het UKAD rustig te laten werken. Dat deed ik ondanks de vele geruchten en speculaties in de pers en het feit dat reporters en renners hun mening spuiden zonder de feiten te kennen."

  "Deze periode vol verdachtmakingen en speculaties was een hel voor mij en mijn familie. Op momenten leek het een kwaadaardige heksenjacht."

  "Ik heb serieus geleden in de voorbije maanden, zeker omdat het onderzoek vooral gebaseerd leek op een titel uit de krant en niet op echte, solide informatie."

  "Blijf met vragen zitten"

  "Na het statement van het Britse antidopingbureau UKAD kan ik nu eindelijk de stilte verbreken, reageren op de gebeurtenissen van de voorbije 14 maanden en enkele vragen stellen", gaat Wiggins voort.

  'Ik ben blij dat het UKAD bevestigt dat er geen grond is voor de beschuldigingen. Dat is altijd het geval geweest, omdat ik gewoon niks verkeerd gedaan heb. Ik ben tevreden dat dit nu openlijk bevestigd is, maar ik blijf met een aantal vragen zitten over het onderzoek."

  "Het is dan ook een understatement dat ik teleurgesteld ben in sommige delen van de verklaring van het UKAD. Ik vraag me af op welke basis dit onderzoek is gestart, wie de bron was, wat deze persoon exact heeft verklaard, waarom het UKAD deze loze beschuldiging serieus heeft genomen en waarom het onderzoek zo lang heeft geduurd. En ook hoe veel belastinggeld hieraan is besteed."