• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Brecel stoomt naar 1/8e finales, Higgins mist 147 op een haar

  Luca Brecel staat bij de laatste 16.

  Luca Brecel heeft zich probleemloos geplaatst voor de 1/8e finales op de Shanghai Masters. De Belg gunde Jamie Jones geen enkel frame in de tweede ronde. John Higgins staat ook bij de laatste 16, maar baalde wel na een gemiste maximumbreak .

  Na zijn zege tegen Matthew Stevens kreeg Luca Brecel met Jamie Jones opnieuw een Welshman tegenover zich. De nummer 45 van de wereld was niet opgewassen tegen onze landgenoot, die Jones een droge 5-0 aansmeerde. In de volgende ronde treft Brecel de voormalige wereldkampioen Graeme Dott.

  Ook al zeker van een plaats in de 1/8e finales: John Higgins. De viervoudige wereldkampioen klopte de Chinees Zhou Yuelong met 5-1, maar baalde wel omdat hij in het eerste frame een maximumbreak liet liggen. Higgins moest nog enkele ballen potten voor zijn 147 toen de witte bal in de middenpocket rolde na het potten van de bruin bal.

  Luca Brecel - Jamie Jones 5-0

  Frames: 77-55 (60), 81-39, 81-0 (74), 97-0 (72), 68-32