• home
 • video
 • pas verschenen

  JPL start volgend jaar op 27 juli, bekerfinale van 2019 is op 1 mei

  De grote lijnen voor volgend seizoen zijn bekend.

  De Pro League heeft de grote lijnen voor de kalender van de Jupiler Pro League jaargang 2018-2019 vastgelegd. Ook de datum van de bekerfinale werd vastgelegd.

  De Jupiler Pro League zal volgend seizoen op vrijdag 27 juli 2018 van start gaan. De reguliere competitie van de Jupiler Pro League eindigt in het weekend van 16 maart 2019. Twee weken later wordt de eerste play-offwedstrijd afgewerkt. De tiende en laatste speeldag van de play-offs zal in het weekend van 18 mei 2019 afgewerkt worden.

  Een grote verandering ten opzichte van het huidige seizoen is de datum van de finale van de Croky Cup. In 2019 zal de finale gespeeld worden op woensdag 1 mei, de Dag van de Arbeid. Omdat dat een feestdag is, wordt de strijd om de Beker van België in de namiddag beslist. De bekerfinale staat geprogrammeerd tussen de zesde en zevende speeldag van de play-offs. Dit seizoen wordt de finale van de Croky Cup gespeeld tussen het einde van de reguliere competitie en het begin van de play-Offs op 17 maart.

  In 1B beginnen ze er volgend jaar een week later aan dan in 1A. De Proximus League gaat van start op 3 augustus 2018, de reguliere competitie eindigt net als in de Jupiler Pro League in het weekend van 16 maart 2019. De play-downs beginnen op 23 maart.