• home
 • video
 • pas verschenen

  Jedinak loodst Australië met hattrick naar WK

  Jedinak was de held bij Australië met drie goals in de tweede helft.

  Australië heeft zich als voorlaatste land geplaatst voor het WK in Rusland. In de terugmatch van de intercontinentale barrages was Australië voor eigen volk te sterk voor Honduras. Het werd 3-1.

  De heenmatch in San Pedro Sula was afgelopen zaterdag op een scoreloos gelijkspel geëindigd en dus kon het in Sydney nog alle kanten uit. Aan de rust stond het nog steeds 0-0, maar in de tweede helft brak de wedstrijd helemaal open.

  Mile Jedinak was de grote uitblinker bij de thuisploeg. De middenvelder van Aston Villa opende kort na de pauze de score en stelde de WK-kwalificatie helemaal veilig met twee strafschoptreffers in de laatste twintig minuten. 

  Figueroa kon in de slotfase nog de eer redden voor Honduras, maar de zege van Australië kwam niet meer in gevaar. Matt Ryan, in het verleden actief bij Club Brugge en Racing Genk, stond de volledige partij in doel.

  Australië staat voor de vierde keer op rij op het WK. In 2006 bereikte het in Duitsland nog de achtste finales. Vannacht strijden Nieuw-Zeeland en Peru in Lima voor het laatste WK-ticket. De heenmatch in Wellington leverde geen goals op.