• home
 • video
 • pas verschenen

  Brits antidopingagentschap zet onderzoek naar Team Sky stop

  Het UKAD onderzocht een pakketje voor Bradley Wiggins.

  De zaak rond een mysterieus pakje in de Dauphiné van 2011 blijft zonder gevolg voor Team Sky en voormalig Tourwinnaar Bradley Wiggins. Het Britse antidopingbureau UKAD staakt het onderzoek door een gebrek aan bewijs. "Wij hebben altijd gezegd dat er niks aan de hand was", reageren ze bij Team Sky.

  Team Sky lag onder vuur nadat uit een parlementair onderzoek naar mogelijk dopinggebruik bij de ploeg en bij de Britse wielerbond de levering van een niet nader verklaard pakket medicijnen naar voren was gekomen. In het Critérium du Dauphiné van 2011 werd dat pakketje op verzoek van teamarts Richard Freeman bezorgd bij Bradley Wiggins.

  Teammanager Dave Brailsford was onduidelijk over de inhoud van het pakket en verklaarde uiteindelijk zonder schriftelijk bewijs dat het om een niet verboden product (fluimucil) ging.

  Het Britse antidopingbureau UKAD verklaarde nu dat het niet in staat is gebleken de inhoud van het pakket te bevestigen of te weerleggen. "Er is simpelweg een gebrek aan bewijs", zegt de antidopinginstantie.

  Team Sky: "Altijd gezegd dat er niks aan de hand was"

  Bij Team Sky reageren ze tevreden op de beslissing van het UKAD. "We zijn blij dat het UKAD zijn onderzoek afgesloten heeft en dat ze geen verdere actie zullen ondernemen. Wij hebben altijd beweerd dat er niets verkeerds aan de hand was en hebben het voorbije jaar volledig met het onderzoek meegewerkt."