• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse ex-renner slikt woorden over Cancellara niet in

  Phil Gaimon stond in het peloton ook bekend als "Cookie Monster".

  Voormalig profwielrenner Phil Gaimon heeft in een statement geschreven dat hij achter zijn uitspraken over Fabian Cancellara blijft staan. Hij is niet van plan om zijn boek uit de rekken te nemen. "Ik blijf bij mijn standpunt", reageert Gaimon.

  In zijn boek "Draft Animals" wakkert Phil Gaimon de discussie over de motortjes opnieuw aan. "Fabian Cancellara gebruikte er waarschijnlijk een", schrijft de ex-renner.

  Cancellara eist de onmiddellijke stopzetting van de verkoop van het boek, maar daar gaat Gaimon niet op in. "In "Draft Animals" heb ik een goed gedocumenteerd gerucht herhaald en zo heb ik dat ook voorgesteld," begint hij zijn statement.

  "Ik blijf dan ook bij mijn standpunt. Iedereen die het boek effectief zou openen, zou beseffen dat het alles behalve om een beschuldiging gaat. Al zet je een geweer tegen mijn hoofd, dan nog zou ik achter mijn uitspraken blijven staan."

  De Amerikaan zegt dan ook dat hij in zijn boek nooit heeft beweerd bewijzen te hebben. Daarom vindt hij dat het boek niet uit de rekken hoeft.