• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanluchene is helemaal terug: "Zeer waardevol voor de aflossing"

  0 / 0
  Op het BK zwemmen in klein bad heeft Emmanuel Vanluchene getoond dat hij na een lange rustperiode weer in topvorm verkeert. Zijn collega's juichen dat toe. "Hij is een heel waardevolle zwemmer, zeker voor de aflossingsploeg."

  Emmanuel Vanluchene was het voorbije weekend de grote slokop op het BK in Gent. Hij pakte de titel op de 50 en 100m vrije slag, de 100m vlinderslag en de 100m wisselslag."Dit is fantastisch. De rust die ik na de Spelen in Rio genomen heb, heeft echt deugd gedaan", vertelde hij zelf. "Ik heb er weer enorm veel goesting in."

  "Het EK in klein bad in december in Kopenhagen is het volgende grote doel, maar ik denk ook al aan het EK in 2018 in Glasgow. Ik hoop dit door te trekken naar het groot bad, maar ik blijf wel realistisch en wil het stap voor stap doen."

  Ook zijn concurrenten/collega's waren blij om Vanluchene weer in topvorm te zien. Timmers werd geklopt op de 50 en 100 meter vrije slag. "Hij is opnieuw goed bezig. Hopelijk kan hij dat gebruiken op het EK. Ik hoop dat hij het zo volhoudt en opnieuw een vaste waarde kan worden in de aflossingsploeg", reageerde de vice-olympische kampioen.

  "De comeback van Vanluchene is opvallend", zei ook Ronald Gaastra, de coach van Timmers. "We hebben hem toch gemist vorig jaar. Hij is altijd een zeer waardevolle zwemmer geweest, zeker voor de aflossingsploeg. Ik denk ook dat hij een goed EK zal zwemmen. Ik ben echt heel blij dat hij weer op niveau is."

  Louis Croenen moest dan weer op de 100m vlinderslag het hoofd buigen voor Vanluchene. "Ik ben blij voor hem. Hopelijk kunnen we volgende maand op het EK in Kopenhagen met twee racen voor de medailles."