• home
 • video
 • pas verschenen

  Oefenduels: Nigeria verslaat Argentinië (zonder Messi), Rusland houdt Spanje op 3-3

  Sergio Agüero werd onwel bij de rust en moest naar het ziekenhuis.

  Er zijn vanavond her en der in Europa oefenmatch afgewerkt. Voor WK-favorieten als Argentinië en Spanje was het niet meteen een aangename avond. Nederland slaagde er dan wel weer in bondscoach Advocaat een mooi afscheid te geven.

  Argentinië-Nigeria 2-4

  De match werd gespeeld in Krasnodar, maar Lionel Messi paste voor deze lange reis. Zijn ploegmaats deden het lang niet slecht en kwamen ook 2-0 voor, na goals van Banega en Agüero. Maar die laatste haalde de 2e helft niet. Hij werd onwel tijdens de rust en moest op ontrole naar het ziekenhuis.

  Iheanacho had nog voor de rust iets terug gedaan voor Nigeria en na de rust stonden de sluizen helemaal open bij Argentinië. Arsenal-speler Iwobi (2 keer) en Idowu legden de eindstand vast. "Ze liepen over ons in de 2e helft", stelde gelegenheidsaanvoerder Mascherano vast. "Nigeria maakte er een fysieke strijd van en daar betaalden we de prijs voor."

  Rusland-Spanje 3-3

  Ook in Sint-Petersburg vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de lucht. Bij Spanje waren het opvallend genoeg de verdedigers die goed bij schot waren. Alba opende de score, Sergio Ramos trof 2 keer raak vanaf 11 meter.

  Die laatste treffer was de 2-3, maar toch maakte Rusland alsnog gelijk Smolov was goed voor een tweede treffer. Zo eindigde de match, net als in de oefenmatch tegen België enkele maanden geleden, op 3-3.

  Roemenië-Nederland 0-3

  Bondscoach Dick Advocaat had de voorbije dagen nog verstoppertje gespeeld, maar voor de oefenmatch tegen Roemenië gaf hij dan toch toe dat het zijn laatste interland was.

  Het duel in Boekarest barstte pas na de rust los, toen Depay als eerste Pantilimon kon vloeren. 10 minuten later maakte Babel - bijna 10 jaar na zijn vorige interlandgoal - er al 0-2 van. Luuk de Jong zorgde nog voor een ruime zege in de afscheidsmatch van Advocaat.