• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse topdarter lijdt aan "dartitis": kan pijltjes niet gooien onder druk

  Berry van Peer kan zijn tranen nauwelijks bedwingen.

  Berry van Peer beleeft momenteel de nachtmerrie van elke darter. Hij is ten prooi gevallen aan dartitis, waardoor zijn hersenen blokkeren op de cruciale momenten. Tegen Gary Anderson barstte hij zelfs in tranen uit.

  Dartitis is een zeldzame, maar geen unieke aandoening. Eric Bristow, die het darts in de jaren 80 domineerde met maar liefst 5 wereldtitels, werd er in 1986 plots door overvallen. Hij zou nooit meer zijn oude niveau halen.

  Of ook de Nederlander Berry van Peer dezelfde weg opgaat, valt nog af te wachten. Van Peer is een van de aanstormende talenten in het darts, maar hij sukkelt al een tijdje met dartitis. Op de Grand Slam of Darts ging hij er bijna aan tenonder.

  In zijn 3 groepsmatchen waren er verschillende momenten waarop de 21-jarige Nederlander telkens blokkeerde. Tegen Gary Anderson barstte hij zelfs in tranen uit.

  "Ik dacht eigenlijk dat ik ervan verlost was, maar het is plots teruggekomen", vertelt Van Peer. "Ik heb mijn worptechniek een beetje aangepast en mijn kinesist heeft mijn arm wat losgemaakt, maar onder druk blijft het mij overvallen."

  Toch wil Van Peer de handdoek niet gooien. "Ik zou nooit aan opgeven denken. Zelfs als het nog slechter zou worden. Het is immers een droom om hier te mogen spelen."

  VIDEO: Emotionele Van Peer na nederlaag tegen Anderson

  VIDEO: Van Peer vecht tegen zichzelf, maar wint wel tegen Menzies

  VIDEO: Berry van Peer blokkeert tegen Simon Whitlock