• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Sommige spelers waren "outstanding" tegen Japan"

  De Rode Duivels klopten Japan met 1-0.

  De Rode Duivels hebben hun werkjaar 2017 afgesloten met een zege tegen Japan, zij het zonder glans. Bondscoach Roberto Martinez bleef - zoals gebruikelijk - zeer positief. "We hebben veel zaken uitgeprobeerd en ik ben blij met de informatie die dat heeft opgeleverd."

  Martinez: "Ik heb zeer veel goeie zaken gezien"

  "Dit was wat we verwacht hadden", vertelde Roberto Martinez bij VTM en Sporza over de oefenpot tegen Japan. "Japan speelde zeer dynamisch en wilde ons niet ons eigen spel laten spelen."

  "Maar we hebben het professioneel aangepakt. We wilden de nul houden en wilden winnen. Ik vond sommige spelers "outstanding". Chadli haalde een indrukwekkend niveau, ook al speelt hij niet veel bij zijn club. Ook Vermaelen was outstanding."

  "Ik heb zeer veel goeie zaken gezien. Zo hield ook Mignolet de nul. Dat is altijd fijn voor een doelman. En je ziet ook hoe Kabasele het gewoon wordt om in de nationale ploeg te spelen."

  "Dat Depoitre en Januzaj niet gespeeld hebben? Ze hebben goed getraind. Ik wou zoveel mogelijk spelers aan het werk zien, maar ik kan niet iedereen inpassen. We hebben dingen uitgeprobeerd en ik ben blij met de informatie die dat heeft opgeleverd."

  Vertonghen: "Goed om tegen zulke landen te spelen"

  Wat vond Jan Vertonghen van de oefenwedstrijd? "We wisten hoe Japan zou spelen. Ze vlogen er meteen op en we moesten die druk weghouden. Dat lukte niet altijd. Maar Japan kon dat ook niet volhouden. We hadden meer balbezit. Wat we er dan mee deden, is een andere vraag", reageerde de aanvoerder.

  "We hebben vandaag weer iets anders geprobeerd en daar dienen zulke wedstrijden voor. Die zaken zijn goed voor de toekomst. Het is goed dat we tegen zulke landen spelen. Ze spelen met een ander soort energie en tactiek. De Europese landen kennen we intussen wel."

  Mignolet: "We moeten in onszelf blijven geloven"

  "Het was een tijdje geleden dat ik bij de nationale ploeg nog eens de nul kon houden. Ik heb mijn werk gedaan. Het was belangrijk om te winnen en om zelf een goeie prestatie neer te zetten. Daar ben ik in geslaagd", vertelde doelman Simon Mignolet.

  "Of ik zenuwachtig was? Neen, dat gebeurt niet meer. Daar ben ik ervaren genoeg voor. Oefenwedstrijden zijn natuurlijk altijd speciaal. Die mag je nooit te serieus nemen. We hebben enkele dingen geprobeerd."

  "Vanaf december volgt de laatste rechte lijn naar het WK. Of we ons zorgen maken? We moeten rustig blijven en in onszelf blijven geloven. We hebben een goeie ploeg. Met een goeie voorbereiding en loting kunnen we ver geraken in Rusland."

  Chadli: "Verwacht geen cadeau van Lukaku"

  • Nacer Chadli: "Ik verwacht me niet aan een cadeau van Lukaku, nu ik hem een assist gaf voor zijn recordgoal. Ik heb dat met plezier gedaan. Ik ben blij voor hem. We hebben 2 goeie matchen gespeeld tegen Mexico en Japan met 2 verschillende systemen. Die moeten we nu analyseren. Tegen Japan was het niet altijd evident om kansen te creëren. Ze waren goed georganiseerd. De balcirculatie hangt ook af van het terrein en dat was niet goed vandaag.
  • Thorgan Hazard: "Het was een moeilijke match, de Japanners lieten ons ons spel niet spelen. Maar gevaarlijk waren ze ook niet echt. Het was een matige wedstrijd, die we met 1-0 wonnen. De mogelijkheden waren er om beter te doen, maar soms namen we de verkeerde beslissing. We sluiten 2017 goed af en moeten nu hard voortwerken om een mooie Wereldbeker te spelen."
  • Christian Kabasele (2e keer in de basis, trio met Vertonghen en Vermaelen): "We hadden natuurlijk wat aanpassingstijd nodig. Hun spitsen waren snel, levendig en technisch, maar we gaven niet veel kansen weg. Al bij al hebben we dat goed afgehandeld. Al zijn er natuurlijk nog details die beter kunnen. Er waren goede en minder goede zaken. Het was misschien niet mijn beste match dit seizoen, maar ik zit nog in de leerfase. En al spelend leer je."
  • Axel Witsel: "Het was belangrijk om op een positieve noot te eindigen. We hadden niet veel kansen, maar slaagden erin te scoren. De Japanners gunden we niet veel, we hadden de controle over de match. Ik denk dat het balbezit vandaag goed functioneerde."