• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse: "Ik probeer er ook een goeie Zesdaagse van te maken"

  Iljo Keisse mist "zijn" Zesdaagse.

  Vanavond barst het pistespektakel weer los in het Gentse Kuipke. Publiekslieveling Iljo Keisse is er na een pinkoperatie niet bij. "Volgend voorjaar zal ik zien of mijn afwezigheid goed was voor mij of niet", zegt de Quick Step-renner.

  "Ik mag niets overhaasten"

  Iljo Keisse werd een maand geleden geopereerd aan zijn pink. "De blessure is genezen, maar het gaat heel traag. Ik moet voorzichtig zijn. Ik moet nu revalideren en mag niets overhaasten. Ik kan al wat op de rollen en op de piste fietsen, maar voorlopig niet op de weg. De Zesdaagse was sowieso uitgesloten."

  "Het is wel pijnlijk dat ik er niet bij ben. Ik rijd heel graag zesdaagses en vooral die van Gent. Het is zo'n beetje mijn week van het jaar en die mis ik nu."

  "Ik zal nu voor het eerst rustig naar de Zesdaagse kunnen kijken. Ik probeer er zelf een goeie week van te maken en er van te genieten. Ik ga vanavond zeker een kijkje nemen, om te zien wie er klaar voor is. Als renner was ik altijd hypernerveus voor die eerste avond."

  "Wie de favorieten zijn? De Ketele en De Pauw zijn de topfavorieten, de Australiërs Cameron Meyer en Callum Scotson staan er net onder. Maar zij hebben niet het thuisvoordeel en deze piste is zeer technisch. Maar Meyer is van het beste wat er momenteel op de piste rijdt. Hij is wereldtop."

  "Ik kan nu weer opbouwen vanaf nul"

  Iljo Keisse kan voor het eerst sinds lang nog eens genieten van een rustige winter. Zijn ploeg Quick Step-Floors is misschien wel tevreden dat de wegkapitein een tijdje échte rust kan nemen.

  "Niemand is echt blij, want dit komt door een blessure", legt Keisse uit. "Maar het is nu zo en ik heb inderdaad enkele weken niets gedaan. Ik kan nu weer opbouwen vanaf 0, zoals de meeste ploegmaats doen."

  "Maar ik moet anderzijds afwachten of ik er beter of minder van zal zijn. Ik heb altijd gevoeld dat deze Zesdaagse me geen nadeel geeft. We zien volgend voorjaar wel of dit goed was voor mij of niet."

  Keisse op Instagram: