• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse coach Ventura: "Excuses aan alle Italianen"

  Gian Piero Ventura nam na het EK 2016 over van Antonio Conte.

  Gian Piero Ventura, de coach van Italië, wordt door veel Italianen als schuldige gezien voor het gemiste WK. "Mijn ontslag? Daar heb ik nog niets van gehoord", ontkende de 69-jarige dat hij al meteen zou opstappen.

  "Met de bondsvoorzitter spreken"

  Ventura nam na het EK 2016, waar Italië in de kwartfinale verloor tegen Duitsland, over van Antonio Conte. In zijn WK-voorrondegroep moest Italië Spanje voorlaten, de barrages met Zweden liepen fout af.

  De toekomst van Ventura lijkt zwaar gecompromitteerd. Zelf bleef hij daarover na de match op de vlakte: "Ik heb mijn ontslag zelf niet aangeboden. Er zijn heel wat zaken te evalueren en ik heb nog niet met de bondsvoorzitter gesproken."

  "Een eventueel ontslag hangt trouwens niet van mij af. Ik ben niet in de gemoedstoestand om die vraag nu te beantwoorden. We zullen elkaar spreken. Ik zal zeggen wat ik te zeggen heb en ik zal luisteren. Wat uit dat gesprek komt, zal ik aanvaarden."

  "Excuses voor resultaat, niet voor inzet"

  Voor het eerst in meer dan een halve eeuw is Italië er niet bij op de Wereldbeker. "Het resultaat is verschrikkelijk. De wil was enorm, maar zo werkt voetbal en ik moet dat accepteren."

  "Ik ben trots dat ik deel uitmaakte van deze groep, dat ik gewerkt heb met grote kampioenen en met anderen die ik toewens dat ze dat worden."

  "Als de resultaten er zijn, is de inbreng van de trainer maar weinig van tel. Als er geen resultaten zijn, is de trainer verantwoordelijk. Dat vind ik banaal. De belangrijkste fout is dat we 2 wedstrijden speelden zonder een schot tegen te krijgen, maar we toch met 1-0 verloren, en we zelf niet 1 keer konden scoren."

  De pers vroeg de coach of hij zijn excuses aan de Italianen wou aanbieden: "Jazeker", antwoordde hij. "Maar excuses voor het resultaat. Niet voor de inzet, de wil en al de rest. Maar voor het resultaat, wat het belangrijkste is, dat wel."